Klargør din Android enhed til indlevering

Guide til klargøring af Android telefoner og tablets før indlevering til reparation eller salg.

Trin 1, backup

Husk altid at tage backup af din data, før du sletter oplysninger fra din telefon. Det er din måde at sikre, at intet bliver tabt i processen om at skifte enhed. Så sikrer du også, at din data ikke bliver misbrugt af enhedens fremtidige ejer, eller at feriebillederne fra Mallorca med svigermor forsvinder.

Start med at tilslutte din telefon til computeren via et kabel, så den får adgang til telefonens lager. Her kan du kopiere data'en over i f.eks., Dropbox, OneDrive eller Google Drive.

Vi anbefaler også at bruge Google's egen app der hedder: Google Fotos, her sørger den automatisk for at alle dine billeder altid er at finde i skyen. Det bliver ikke meget nemmere end det.

Trin 2, deaktivering Factory Reset Protection

  • Log ind på myaccount.google.com

  • Vælg ”Login og sikkerhed”

  • Klik på ”Enhedsaktivitet og underretninger”

  • Klik på ”Se enheder” i listen over senest benyttede enheder

  • Klik på den enhed, der skal fjernes og klik på ”Fjern”

Trin 3, krypter data, og bliv sikret mod gendannelse

Næste skridt er at sikre at din data er krypteret. Det lyder fancy og det er det også. Den sikrer at din data ikke er synlig og brugbar, før man har indtastet en kode. Denne kryptering er standard for alle nyere telefoner, hvor du bare behøver at gå til Sikkerhedsmenuen og trykke ”Beskyt krypterede data”. Denne funktion er især vigtig, hvis du er uheldig med en køber, der ønsker at genskabe din gamle data på mobilen. Den kan nemlig ikke bruges til noget for fremmede, når først den er låst med krypteringsnøglen.

Trin 4, slet data på SD-kortet

Husk at rense SD-kortet. Dette gør du under ”Indstillinger for lager”. Du kan selvfølgelig også vælge at købe et nyt, og beholde dit gamle SD-kort, eller brække det i stykker hvis ikke du ønsker at bruge det længere.

Trin 5, slet og nulstil telefonen

Nu er vi nået til punktet, hvor du nulstiller din telefon. Et træk du først laver, når du er helt sikker på at din data er sikkerhedskopieret. Gå til ”Indstillinger” -> Tryk på ”Nulstil og sikkerhedskopier” -> Tryk på ”Nulstil telefon”. Nu sletter din telefon alt indhold fra lageret.